ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 • Η Ε.Ο.Δ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ

 • ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
  ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ
  ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ,
  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ 2013
  Τρόποι Επικοινωνίας :
  Τηλ. 6977475737, 6976639436 και 6936898320
  https://eodargolidas.wordpress.com/
  Email: eodargolidas@yahoo.gr

 • ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πώς το Παράρτημα Αργολίδας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, έχει ως έδρα το Πρώην Δημοτικό Σχολείο στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Λαλούκα στο Δήμο Άργους-Μυκηνων. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται το κέντρο επιχειρήσεων του Παραρτήματος καθώς και ο χώρος οπού γίνεται η εκπαίδευση των μελών καθώς επίσης οι συγκεντρώσεις των μελών & φίλων της Ομάδας μας. Τα γραφεία της Ομάδας μας είναι ανοικτά κάθε Δευτέρα-τέταρτη από 18:00 -21:00 Με εκτίμηση, ΤΟ Δ.Σ.
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  ΣΥΝΘΕΣΗ:
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
  ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6977475737
  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  6976639436
  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ:
  ΚΟΥΣΟΥΛΑ ΡΑΦΑΕΛΑ 6989516383
  ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ: ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ 6976187610
  ΤΑΜΙΑΣ:
  ΤΣΙΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6936898320
  ΜΕΛΟΣ:
  ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6950553844
  ΜΕΛΟΣ:
  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 6938286133

 • ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Δεν βρέθηκαν events για το άμεσο μέλλον

 • ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

  6977475737-6936898320
  Κάθε Δευτέρα 18:00-21:00
 • Κάντε » like » στην σελίδα μας στο Facebook

 • Καταχωρήστε την διεύθυνση email σας για να ακολουθήσετε την σελίδα και να λαμβάνετε νέες ειδοποιήσεις στο email σας.

  Μαζί με 70 ακόμα followers

 • Εγγραφή

 • Εισοδος

 • Στατιστικά

  • 36.372 hits
 • The Big Day9 Μαρτίου 2014
  The big day is here.

Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα στο ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού;

Posted by eodargolidas στο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Λίγες ώρες μετά τον «παγκόσμιο» σεισμό … και το φονικό τσουνάμι που χτύπησε της Ακτές τις Ιαπωνίας όλος ο κόσμος και μαζί και η σεισμογενής Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις, με το φόβο της γέννησης ενός παρόμοιου φονικού σεισμού στη γειτονιά μας.

Οι δηλώσεις και οι απόψεις ειδικών ερευνητών σεισμολόγων και επιστημόνων στη χώρας μας είναι δεκάδες από την ώρα του σεισμού. Το newsbeast.gr επικοινώνησε με κάποιους από αυτούς.

Το σχέδιο Ξενοκράτης
Όπως μας είπε ο κ. Μαχαιρίδης, εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η χώρα μας είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει σε σεισμούς που πλήττουν κατά καιρούς των Ελλαδικό χώρο. Όπως μας είπε σε τέτοιες περιπτώσεις συντονίζονται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας αλλά και στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ώστε να γίνονται άμεσα όλα εκείνα τα απαραίτητα βήματα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου. Επιπλέον στο σχέδιο Ξενοκράτης συμπεριλαμβάνεται η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για την περίπτωση μιας τέτοιας φυσικής καταστροφής, ενώ ετοιμάζεται για το 2011 και άσκηση ετοιμότητας για σεισμό στην Κρήτη.

Δεν υπάρχει ουσιαστική αντισεισμική πολιτική
Ό κ. Τάσσος, σεισμολόγος Ερευνητής τους Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, επεσήμανε από την πλευρά του πως εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης που έχει προκύψει στον έλεγχο των δημόσιων κτιρίων μετά τον σεισμό της Πάρνηθας το 1999 αλλά και λιγοστής ενημέρωσης του κόσμου για τέτοια θέματα ο μηχανισμός δεν είναι όσο έτοιμος θα έπρεπε. Όπως σημείωσε από τα 85.000 κτίρια που θα έπρεπε να έχουν ελεγχθεί από το σεισμό της Πάρνηθας, έντεκα χρόνια μετά μόνο ένα μικρό ποσοστό 9.000 κτιρίων έχει δεχτεί έλεγχο. Σύμφωνα με τον κ. Τάσσο δεν υπάρχει ουσιαστική αντισεισμική πολιτική γιατί δεν εντάσσεται στην λογική της κερδοφορίας. Όπως μας είπε έχουμε μείνει πίσω τόσο στον έλεγχο των κτιρίων ενώ πιστεύει πως τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης όσο και σε επίπεδο ετοιμότητας τα πράγματα δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε παρά το γεγονός ότι προβλέπονται από τους αντισεισμικούς κανονισμούς.
Ακόμα κάνει λόγο για σημαντική έλλειψη κονδυλίων σε προγράμματα έρευνας για τους σεισμούς και αυτό σε μία χώρα που κατατάσσεται παγκοσμίως στην έκτη θέση σε συχνότητα σεισμικών δονήσεων.
Τέλος, επεσήμανε πως ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης για ενίσχυση κτιρίων που θεωρούνται προβληματικά αλλά και ελέγχου των υπολοίπων κτιρίων εκτός ότι θα συνείσφερε σημαντικά στην αύξηση της ετοιμότητας και της ασφάλειας απέναντι στους σεισμούς θα έδινε και μία τονωτική ένεση στην οικονομία της χώρας.

Χρειάζεται και η ευαισθητοποίηση των ιδιωτών
Από την πλευρά του ο Νικήτας Παπαδόπουλος, γενικός διευθυντής του ΟΑΣΠ, επιβεβαίωσε την καθυστέρηση στον έλεγχο των δημοσίων κτιρίων όμως θεωρεί πως το επίπεδο ενημέρωσης του κόσμου και η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Τόνισε ωστόσο πως δεν φτάνει η κρατική παρέμβαση αλλά χρειάζεται και η πρωτοβουλία και η ευαισθητοποίηση των ιδιωτών προκειμένου να αυξηθεί η σεισμολογική συνείδηση.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην συντριπτική πλειοψηφία πολυκατοικιών και καταστημάτων απουσιάζουν τόσο οι πυροσβεστήρες όσο και βασικά διαγράμματα που θα καθοδηγούν άμεσα τον κόσμο σε περίπτωση που πρέπει ένα κτίριο να εκκενωθεί άμεσα.

Όλοι οι ειδικοί πάντως δείχνουν να συμφωνούν ότι όσον αφορά την περίπτωση παλιρροϊκού κύματος (τσουνάμι) η Ελλάδα δύσκολα μπορεί να γίνει θύμα τέτοιου φαινομένου καθώς η Μεσόγειος αλλά και το Αιγαίο είναι μία κλειστή θάλασσα με μικρή έκταση σε σχέση με το μέγεθος του Ειρηνικού Ωκεανού, ενώ τονίζουν πως περισσότερη έμφαση θα έπρεπε να δοθεί στην καλύτερη ενημέρωση του πληθυσμού αλλά την τήρηση του ισχύοντος αντισεισμικού κανονισμού ο οποίος αναθεωρήθηκε το 2000 και θεωρείται ένας από τους πιο αυστηρούς.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: