ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 • Η Ε.Ο.Δ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ

 • ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
  ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ
  ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ,
  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ 2013
  Τρόποι Επικοινωνίας :
  Τηλ. 6977475737, 6976639436 και 6936898320
  https://eodargolidas.wordpress.com/
  Email: eodargolidas@yahoo.gr

 • ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πώς το Παράρτημα Αργολίδας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, έχει ως έδρα το Πρώην Δημοτικό Σχολείο στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Λαλούκα στο Δήμο Άργους-Μυκηνων. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται το κέντρο επιχειρήσεων του Παραρτήματος καθώς και ο χώρος οπού γίνεται η εκπαίδευση των μελών καθώς επίσης οι συγκεντρώσεις των μελών & φίλων της Ομάδας μας. Τα γραφεία της Ομάδας μας είναι ανοικτά κάθε Δευτέρα-τέταρτη από 18:00 -21:00 Με εκτίμηση, ΤΟ Δ.Σ.
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  ΣΥΝΘΕΣΗ:
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
  ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6977475737
  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  6976639436
  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ:
  ΚΟΥΣΟΥΛΑ ΡΑΦΑΕΛΑ 6989516383
  ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ: ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ 6976187610
  ΤΑΜΙΑΣ:
  ΤΣΙΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6936898320
  ΜΕΛΟΣ:
  ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6950553844
  ΜΕΛΟΣ:
  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 6938286133

 • ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Δεν βρέθηκαν events για το άμεσο μέλλον

 • ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

  6977475737-6936898320
  Κάθε Δευτέρα 18:00-21:00
 • Κάντε » like » στην σελίδα μας στο Facebook

 • Καταχωρήστε την διεύθυνση email σας για να ακολουθήσετε την σελίδα και να λαμβάνετε νέες ειδοποιήσεις στο email σας.

  Μαζί με 70 ακόμα followers

 • Εγγραφή

 • Εισοδος

 • Στατιστικά

  • 35,978 hits
 • The Big Day9 Μαρτίου 2014
  The big day is here.

19/05/2010 Συνέντευξη Τύπου Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Νέα αντιπυρική περίοδος και εθελοντές»

Posted by eodargolidas στο Τρίτη 25 Μαΐου 2010

 19/05/2010 Συνέντευξη Τύπου Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Νέα αντιπυρική περίοδος και εθελοντές»

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου, συνέντευξη τύπου του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Νέα αντιπυρική περίοδος και εθελοντές» παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριου Τασούλα, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θοδωρή Μπούφη, του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Γιάννου Λιβανού και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Στυλιανού Στεφανίδη.

 

Σημεία λόγου από ομιλίες:

Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης – Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος

«Υπάρχουν 1.500 εθελοντές που εκτελούν υπηρεσία σε πυροσβεστικούς σταθμούς. Επίσης έχουμε και 22 εθελοντικά κλιμάκια τα οποία στελεχώνουν εθελοντές πυροσβέστες. Αυτό που αλλάζει φέτος είναι ότι εκπαιδεύονται και οργανώνονται. Αναγνωρίζουμε την πολύ καλή τους εκπαίδευση και την εμπειρία τους που τους κάνει συχνά να μην ξεχωρίζουν από τους πυροσβέστες στα συμβάντα.

Όσον αφορά την δίκυκλη αστυνόμευση, έχουμε σχεδιάσει 135 τομείς, οι 60 από αυτούς στην Αττική. Τα μηχανάκια αυτά θα περιπολούν σε χωματόδρομους και δύσβατα μέρη. Η προμήθεια των μηχανών των 250 κυβικών βρίσκεται σε εξέλιξη, το ίδιο και η εκπαίδευση των 750 πυροσβεστών. Υπολογίζουμε ότι τις ημέρες υψηλού κινδύνου θα υπάρχουν 3 βάρδιες. Με το πρωτοπόρο αυτό μέτρο εξασφαλίζουμε καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση.»

 

«Στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι εγγεγραμμένες 323 εθελοντικές οργανώσεις, εκ των οποίων οι 270 έχουν ανανεώσει πρόσφατα τα στοιχεία τους (δράσεις, ενεργά μέλη κλπ). 140 εθελοντικές οργανώσεις δήλωσαν επιθυμία για συμμετοχή σε εκπαίδευση δασοπυρόσβεσης. Βάσει του αναμενόμενου νέου νομοθετικού πλαισίου θα υπάρξει για το σύνολο των οργανώσεων αυτών πιστοποίηση, εκπαίδευση και ασφαλιστική κάλυψη.

Ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής εγκυκλίου για το Σχεδιασμό Δράσεων Πολιτικής Προστασίας. Άμεσα θα εκδοθεί το πρώτο Ολοκληρωμένο Σχέδιο για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Ξενοκράτης. Από 1ης Ιουνίου θα εκδοθεί ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόληψης Πυρκαγιών.»

Γιάννος Λιβανός – Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς

«Η συνεργασία μας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ειδικώς στον τομέα της προσέλκυσης νέων εθελοντών σε δραστηριότητες πρόληψης, καταστολής και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στο πλαίσιο του “θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη”, αποτελεί εκδήλωση της ανάγκης μας να συνταχθούμε ως νέα γενιά στον αγώνα για την προστασία και την υπεράσπιση του περιβαλλοντικού μας πλούτου και της θέλησής μας να συμμετέχουμε ενεργά στην πρόληψη και αποτροπή φυσικών καταστροφών, όπως αυτές που έπληξαν καίρια τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια.

Με αυτή μας την πρωτοβουλία, επιδιώκουμε να εμπνεύσουμε και να μυήσουμε τους νέους σε μία νέα κουλτούρα εθελοντικής προσφοράς, συλλογικής οργάνωσης και προσπάθειας, περιβαλλοντικής προστασίας και οικολογικής συνείδησης. Επίσης, μέσα από τη μαζική εθελοντική προσπάθεια των νέων για τη συλλογική υπεράσπιση του περιβάλλοντος αναδεικνύουμε την αρχή της «διαγενεακής αλληλεγγύης», δηλαδή την υποχρέωση όλων μας να παραδώσουμε στους νέους και στις μελλοντικές γενιές ένα ποιοτικό, οικολογικά ισορροπημένο, δημόσιο χώρο.»

Επισυνάπτεται η ομιλία του Υφυπουργού κ. Σπύρου Βούγια καθώς και το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε από κοινού από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρη Τασούλα και τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Γιάννο Λιβανό και προβλέπει την διενέργεια κοινών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων στον τομέα της πρόληψης, καταστολής και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και ειδικά των δασικών πυρκαγιών.

Θοδωρής Μπούφης – Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: