ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 • Η Ε.Ο.Δ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ

 • ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
  ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ
  ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ,
  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ 2013
  Τρόποι Επικοινωνίας :
  Τηλ. 6977475737, 6976639436 και 6936898320
  https://eodargolidas.wordpress.com/
  Email: eodargolidas@yahoo.gr

 • ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πώς το Παράρτημα Αργολίδας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, έχει ως έδρα το Πρώην Δημοτικό Σχολείο στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Λαλούκα στο Δήμο Άργους-Μυκηνων. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται το κέντρο επιχειρήσεων του Παραρτήματος καθώς και ο χώρος οπού γίνεται η εκπαίδευση των μελών καθώς επίσης οι συγκεντρώσεις των μελών & φίλων της Ομάδας μας. Τα γραφεία της Ομάδας μας είναι ανοικτά κάθε Δευτέρα-τέταρτη από 18:00 -21:00 Με εκτίμηση, ΤΟ Δ.Σ.
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  ΣΥΝΘΕΣΗ:
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
  ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6977475737
  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  6976639436
  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ:
  ΚΟΥΣΟΥΛΑ ΡΑΦΑΕΛΑ 6989516383
  ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ: ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ 6976187610
  ΤΑΜΙΑΣ:
  ΤΣΙΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6936898320
  ΜΕΛΟΣ:
  ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6950553844
  ΜΕΛΟΣ:
  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 6938286133

 • ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Δεν βρέθηκαν events για το άμεσο μέλλον

 • ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

  6977475737-6936898320
  Κάθε Δευτέρα 18:00-21:00
 • Κάντε » like » στην σελίδα μας στο Facebook

 • Καταχωρήστε την διεύθυνση email σας για να ακολουθήσετε την σελίδα και να λαμβάνετε νέες ειδοποιήσεις στο email σας.

  Μαζί με 70 ακόμα followers

 • Εγγραφή

 • Εισοδος

 • Στατιστικά

  • 35,978 hits
 • The Big Day9 Μαρτίου 2014
  The big day is here.

Εκπαιδευτικό τριήμερο – Swiftwater Rescue Technician Unit 1 (Διασώστης ορμητικών νερών) -13 με 15 Φεβρουάριου 2010

Posted by eodargolidas στο Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας (13 με 15 Φεβρουάριου) θα γίνει to 2o πανελλήνιο εκπαιδευτικό τριήμερο με θέμα ΔIΑΣΩΣΗ ΟΡΜΗΤΙΚΩΝ ΝΕΡΏΝ.

Η εν λόγω εκπαίδευση θα λάβει χώρα Ολυμπιακή πίστα κανό καγιά του Ελληνικού στην Αθήνα  ).

Για την σωστή οργάνωση του τριημέρου παρακαλώ να ενημερώσετε έγκαιρα τα στελέχη σας και να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μου για τις συμμετοχές. σας .

Επισυνάπτεται αναλυτική περιγραφή της εκπαίδευσης και των συνθηκών.

Εκπαιδευτικό τριήμερο – Swiftwater Rescue Technician Unit 1 (Διασώστης ορμητικών νερών)

Περιοχή: Ολυμπιακή πίστα κανό καγιά του Ελληνικού στην Αθήνα  ).

Κόστος: 320 € ανά άτομο

Διαμονή: Σε συνεννόηση με  την Κ.Δ

Επικοινωνία –  Πληροφορίες ΒΕΤΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  6947609905

Η ύλη αυτής της σχολής καλύπτεται σε 24-30 ώρες, εκ των οποίων οι 8 ώρες είναι θεωρία σε αίθουσα διδασκαλίας και οι 16-22 ώρες πρακτική στο ποτάμι.

Γενικοί Στόχοι 1. Να αναπτυχθεί το αίσθημα σιγουριάς και οι κατάλληλες τεχνικές για την αντιμετώπιση καταστάσεων με ορμητικά νερά. 2. Να εκπαιδευτούν οι μαθητές στην χρήση και προσαρμογή τυπικού διασωστικού εξοπλισμού σε καταστάσεις ορμητικών νερών. 3. Να εκπαιδευτούν μαθητές στην χρήση καινοτόμου εξοπλισμού διάσωσης σε καταστάσεις ορμητικών νερών.

Επιμέρους Στόχοι Με την ολοκλήρωση της σχολής οι συμμετέχοντες θα:

1. Έχουν άρτια γνώση (θεωρητική και πρακτική) της δυναμικής και συμπεριφοράς των ορμητικών νερών. 2. Μπορούν να αναγνωρίσουν και να ανταποκριθούν σε σημάδια και συμπτώματα προβλημάτων υγείας σχετικών με ατυχήματα σε ορμητικά νερά. 3. Έχουν πρακτική εμπειρία στην χρήση διασωστικού εξοπλισμού στα ορμητικά νερά. 4. Είναι ικανοί να διασώσουν θύματα ατυχημάτων από το νερό. 5. Μπορούν να εκμεταλλευτούν την υποστήριξη ελικοπτέρου ως σωστικό μέσο. 6. Μπορούν να κολυμπήσουν με ασφάλεια σε ορμητικά νερά και να αποφεύγουν εμπόδια και επικίνδυνα σημεία σε διάφορες στάθμες νερού. 7. Έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιήσουν μικρά φουσκωτά σκάφη με κουπί. 8. Έχουν γενικές γνώσεις περί αποδεκτών επικοινωνιακών μέσων. 9. Έχουν γνώση πάνω σε θέματα ηγεσίας κατά την διάρκεια περιστατικών διάσωσης. 10. Κατανοούν την σύσταση και οργάνωση διασωστικών ομάδων στο περιβάλλον των ορμητικών νερών. 11. Γνωρίζουν την συμπεριφορά των θυμάτων στα ορμητικά νερά. 12. Μπορούν να διασχίσουν ρηχά και ταχύροα τμήματα νερού χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους. 13. Μπορούν να διασχίσουν βαθιά ταχύροα τμήματα νερού χρησιμοποιώντας αναρριχητικό εξοπλισμό, μικρά σκάφη και συνδυασμούς των δύο.

Παρεχόμενος Εξοπλισμός H Rescue 3 θα παρέχει όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό της σχολής. (σωσίβια, κράνη, φουσκωτά, σχοινιά κτλ). Ο κάθε συμμετέχοντας θα παραλάβει ένα βιβλίο με όλη την ύλη της σχολής, ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης, ένα σήμα Διασώστη ορμητικών νερών, και μια ταυτότητα.

Εξοπλισμός και Προϋποθέσεις Συμμετεχόντων Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους μαγιό, θερμοεσώρουχα (ανάλογα την εποχή), παλιά παπούτσια με σκληρό πάτο (για χρήση στο νερό), λαστιχάκι για γυαλιά και είδη προσωπικής υγιεινής. Επίσης πρέπει να έχουν γραφική ύλη (χαρτί, στυλό) σε όλα τα θεωρητικά μαθήματα. Για να απονεμηθεί το πιστοποιητικό είναι απαραίτητη η παρακολούθηση και συμμετοχή όλων των δραστηριοτήτων και η συμπλήρωση μίας γραπτής εξέτασης. Στην επιτυχία των συμμετεχόντων επίσης συμβάλλει η θέληση για εκπαίδευση και η αντοχή σε δύσκολες και κουραστικές συνθήκες. Αν κάποιος αισθάνεται άβολα για την συμμετοχή του/της σε κάποια δραστηριότητα και προτιμά απλά να την παρακολουθήσει, οφείλει να ενημερώσει τον εκπαιδευτή

Τα στελέχη της Ε.Ο.Δ πρέπει:

            • Να έχουν πολύ καλές κολυμβητικές ικανότητες

            • Να έχουν πολύ καλή γνώση σε χρήση σχοινιών και υλικών

            • Να επιδείξουν απαράμιλλη συνέπεια και υπευθυνότητα κατά όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης

Σημείωση1 Λόγου του περιορισμένου αριθμού των συμμετεχόντων, θα γίνει κατάθεση προκαταβολής σε τραπεζικό λογαριασμό, για εξασφάλιση θέσης

Σημείωση 2 Η RESCUE 3 International στα πλαίσια της συνεργασίας της με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και δεδομένου των στοιχείων που της έχουν σταλεί σχετικά με την ήδη υπάρχουσα εκπαίδευση των στελεχών της Ε.Ο.Δ, μας δίνει το δικαίωμα να παρακάμψουμε τα 3 πρώτα εκπαιδευτικά στάδια της.

Το δικαίωμα αυτό μας δίνει την δυνατότητα εξοικονόμησης τόσο χρόνου όσο και οικονομικών εξόδων αλλά παράλληλα μας φέρνει προ των ευθυνών μας ώστε να μην διαψεύσουμε τις ικανότητες μας απέναντι σε έναν διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό.

Για τους παραπάνω λόγους υπεύθυνοι για την τεκμηρίωση των δυνατοτήτων των υποψήφιων εκπαιδευόμενων είναι οι κατά τόπους τμηματάρχες ή αν δεν υπάρχουν, τα Διοικητικά Συμβούλια.

Λίγα λόγια για την Rescue 3 International

Η Rescue 3 International είναι ο μεγαλύτερος διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός διάσωσης, που πραγματοποιεί σχολές για αντιμετώπιση καταστάσεων σε άγρια νερά, πλημμύρες, χείμαρρους κ.α. Η ποιότητα των υπηρεσιών της Rescue 3 International καθώς και η πρακτική και θεωρητική αρτιότητα των σχολών της έχει σαν αποτέλεσμα την συνεχή ανάπτυξη και εξάπλωση της. Σήμερα έχει αντιπρόσωπους σε παραπάνω από 20 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, Ελβετίας , Ιταλίας, Ιαπωνίας, Καναδά, Μεγάλης Βρετανίας, Νέας Ζηλανδίας κ.α.

Από το 1991, όταν άρχισε την διεθνή δράση της, η Rescue 3 International έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 90.000 άτομα σε τεχνικές διάσωσης στο περιβάλλον των άγριων νερών. Η ύλη των σχολών της Rescue 3 International ανανεώνεται συνεχώς ακολουθώντας τις εξελίξεις στον τομέα της διάσωσης. Το περιεχόμενο τους είναι διαμορφωμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Εθνικής Ένωσης Πυρόσβεσης και Προστασίας των Η.Π.Α. (NFPA). Οι σχολές έχουν τρία επίπεδα εκπαίδευσης: επίπεδο εξοικείωσης, επίπεδο συμμετοχής σε διάσωση χαμηλού ρίσκου, επίπεδο συμμετοχής σε διάσωση υψηλού ρίσκου.

Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή

Γιάννης Χολέβας. Απόφοιτος του πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα πολιτικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης) Αφοσιώθηκε στο καγιάκ, δημιουργώντας όλα τα επόμενα στάδια εκπαίδευσης μετά την σχολή αρχαρίων (μετρίων, προχωρημένων, experts, playboat, ασφάλειας και διάσωσης κ.α.) Προπονητής καγιάκ και καγιάκ σλάλομ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Γ.Γ.Α. Προπονητής καγιάκ της Αυστραλιανής (A.C.I.) και Βρετανικής Ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ (Β.C.U) και εκπαιδευτής καγιάκ της Γερμανικής Ομοσπονδίας (V.D.K.S.). Εξεταστής καγιάκ της Βρετανικής Ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ (Β.C.U). Προπονητής καγιάκ σλάλομ της Αθηναϊκής Λέσχης καγιάκ. Εκπαιδευτής οδηγών rafting της Διεθνούς Ομοσπονδίας (IRF) και της Βρετανικής Ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ (Β.C.U) και εκπαιδευτής εκπαιδευτών οδηγών rafting του συνδέσμου των εν ελλάδι τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων (ΗΑΤΤΑ) . Εκπαιδευτής σχολών διάσωσης Rescue 3 International. Υπεύθυνος της ομάδας διάσωσης για το αγώνισμα του κανόε-καγιάκ σλάλομ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Το ορειβατικό σκι, η ορειβασία και ο προσκοπισμός από τα αγαπημένα χόμπι. Εθελοντής Σαμαρείτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μέλος της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης (Αθηνών). Ταξίδεψε και ταξιδεύει ακόμα για την εκπαιδευτική αλλά και τεχνική του βελτίωση για καγιάκ, rafting και διάσωση στις παρακάτω χώρες: Σλοβενία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Μεγ. Βρετανία, Τσεχία, Ελβετία αλλά και στην Αυστραλία, Ισπανία και στον Καναδά (Ottawa) Γνωρίζοντας ότι ο υψηλός δείκτης παροχής υπηρεσιών χρειάζεται υψηλή τεχνική και θεωρητική κατάρτιση, συνεχίζει να ταξιδεύει για να κάνει πράξη τον στόχο του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: