ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 • Η Ε.Ο.Δ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ

 • ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
  ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ
  ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ,
  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ 2013
  Τρόποι Επικοινωνίας :
  Τηλ. 6977475737, 6976639436 και 6936898320
  https://eodargolidas.wordpress.com/
  Email: eodargolidas@yahoo.gr

 • ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πώς το Παράρτημα Αργολίδας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, έχει ως έδρα το Πρώην Δημοτικό Σχολείο στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Λαλούκα στο Δήμο Άργους-Μυκηνων. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται το κέντρο επιχειρήσεων του Παραρτήματος καθώς και ο χώρος οπού γίνεται η εκπαίδευση των μελών καθώς επίσης οι συγκεντρώσεις των μελών & φίλων της Ομάδας μας. Τα γραφεία της Ομάδας μας είναι ανοικτά κάθε Δευτέρα-τέταρτη από 18:00 -21:00 Με εκτίμηση, ΤΟ Δ.Σ.
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  ΣΥΝΘΕΣΗ:
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
  ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6977475737
  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  6976639436
  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ:
  ΚΟΥΣΟΥΛΑ ΡΑΦΑΕΛΑ 6989516383
  ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ: ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ 6976187610
  ΤΑΜΙΑΣ:
  ΤΣΙΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6936898320
  ΜΕΛΟΣ:
  ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6950553844
  ΜΕΛΟΣ:
  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 6938286133

 • ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Δεν βρέθηκαν events για το άμεσο μέλλον

 • ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

  6977475737-6936898320
  Κάθε Δευτέρα 18:00-21:00
 • Κάντε » like » στην σελίδα μας στο Facebook

 • Καταχωρήστε την διεύθυνση email σας για να ακολουθήσετε την σελίδα και να λαμβάνετε νέες ειδοποιήσεις στο email σας.

  Μαζί με 70 ακόμα followers

 • Εγγραφή

 • Εισοδος

 • Στατιστικά

  • 35,986 hits
 • The Big Day9 Μαρτίου 2014
  The big day is here.

Για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες

Posted by eodargolidas στο Πέμπτη 22 Οκτώβριος 2009

 

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτ/σης Αργολίδας ανακοινώνεται ότι :
Στα πλαίσια της προετοιμασίας για την αντιπλημμυρική προστασία δόθηκαν οδηγίες σε όλους τους ΟΤΑ του Νομού για τη λήψη προληπτικών μέτρων προς αντιμετώπιση κινδύνων από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων εν όψη της χειμερινής περιόδου 2009-2010, όπως παρακάτω:
1. Να ελέγξετε άμεσα όλα τα αντιπλημμυρικά έργα αρμοδιότητάς σας (φρεάτια απορροής, σχάρες υπονόμων κλπ.) σε περιοχές που θεωρούνται κατά προτεραιότητα επικίνδυνες για πρόκληση ζημιών από πλημμύρες και να αποκατασταθούν άμεσα τυχόν δυσλειτουργίες τους.
2. Να ελεγχθούν άμεσα και να γίνει…
προληπτικός καθαρισμός και απομάκρυνση φερτών υλικών, φυτικής βλάστησης και απορριμμάτων των κοιτών των ρεμάτων εκεί όπου αυτό επιβάλλεται, με σκοπό την αποκατάσταση της φυσικής τους ροής.
3. Να ενημερωθούν ιδιοκτήτες αγροτικών εκμεταλλεύσεων πλησίον ποταμών ή χειμάρρων για την απομάκρυνση ξύλων, μελισσοσμηνών ή άλλων μετακινούμενων υλικών σε περίπτωση πλημμύρας προς αποφυγή εμφράξεων.
4. Να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης από πλημμύρα.
5. Να απομακρυνθούν άμεσα όλα τα απορρίμματα, φερτά υλικά, φύλλα δένδρων, κλπ. τα οποία βρίσκονται σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους και μπορεί να προκαλέσουν εμφράξεις σε παρακείμενα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων.
6. Να ελέγξετε και να εφαρμόσετε τη νομοθεσία σε συνεργασία με τις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές, σχετικά με την εναπόθεση μπαζών και οικοδομικών υλικών σε χώρους πρασιάς ή και πεζοδρομίων, δεδομένου ότι τα υλικά αυτά, εάν δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, μπορεί εύκολα να παρασυρθούν από τα όμβρια ύδατα και να προκαλέσουν εμφράξεις σε φρεάτια και αγωγούς.
7. Nα ειδοποιείτε και να ενημερώνετε άμεσα τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας ή της Περιφέρειας ή το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Γραμματείας τουΥ.Π.Ε.Σ. καθ΄όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου σε περίπτωση πλημμύρας ή εκδήλωση έντονης καταιγίδας, για κάλυψη πιθανής ανάγκης ενίσχυσης με μέσα αντιμετώπισης ή προσωπικό από τις όμορες περιοχές ή από το κέντρο.
8. Να συντάξετε μνημόνιο ενεργειών για την αντιμετώπιση πλημμυρών και την άμεση οργάνωση συνεργείων αποκατάστασης βλαβών, το οποίο να κοινοποιηθεί και σ΄εμάς.Στο μνημόνιο ενεργειών θα περιλαμβάνεται και σχέδιο έγκαιρης ενημέρωσης των κατοίκων για λήψη μέτρων αυτοπροστασίας (συνημμένα σας διαβιβάζουμε σχετικά μέτρα αυτοπροστασίας), σε περιοχές που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει προειδοποίηση για επερχόμενες καταιγίδες και κίνδυνο πλημμυρών.
9. Να γίνει καταγραφή των μέσων που διαθέτετε, όπως αντλητικά συγκροτήματα, βυτιοφόρα, ηλεκτρογεννήτριες, μηχανήματα έργων, φορτηγά, λεωφορεία κλπ., για την αντιμετώπιση των πλημμυρών και να αποσταλούν οι κατάλογοι στη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Πελοποννήσου και σ΄εμάς.
10. Να αναβαθμίσετε και επικαιροποιήσετε τους πίνακες κατόχων μηχανικών μέσων (ιδιωτών ), του οργανισμού σας, που θεωρούνται κατάλληλα για αντιμετώπιση πλημμυρών και οι ιδιοκτήτες τους είναι υποχρεωμένοι με τους οδηγούς τους να τα θέσουν στη διάθεση των αρμόδιων αρχών μόλις τους ζητηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.
11. Να συγκληθεί το Σ.Τ.Ο, με θέμα τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση πλημμυρών και να διαβιβαστούν άμεσα οι αποφάσεις και το πρακτικό, με ευθύνη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, στο Γραφείο μας για την ενημέρωση του Νομάρχη.
Επίσης έχει προγραμματισθεί σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (Σ.Ν.Ο) , για τις πλημμύρες, την 22α Οκτωβρίου 2009 και ώρα 11.00 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου με προσκεκλημένους όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς και Υπηρεσίες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: