ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 • Η Ε.Ο.Δ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ

 • ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
  ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ
  ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ,
  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ 2013
  Τρόποι Επικοινωνίας :
  Τηλ. 6977475737, 6976639436 και 6936898320
  https://eodargolidas.wordpress.com/
  Email: eodargolidas@yahoo.gr

 • ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πώς το Παράρτημα Αργολίδας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, έχει ως έδρα το Πρώην Δημοτικό Σχολείο στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Λαλούκα στο Δήμο Άργους-Μυκηνων. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται το κέντρο επιχειρήσεων του Παραρτήματος καθώς και ο χώρος οπού γίνεται η εκπαίδευση των μελών καθώς επίσης οι συγκεντρώσεις των μελών & φίλων της Ομάδας μας. Τα γραφεία της Ομάδας μας είναι ανοικτά κάθε Δευτέρα-τέταρτη από 18:00 -21:00 Με εκτίμηση, ΤΟ Δ.Σ.
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  ΣΥΝΘΕΣΗ:
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
  ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6977475737
  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  6976639436
  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ:
  ΚΟΥΣΟΥΛΑ ΡΑΦΑΕΛΑ 6989516383
  ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ: ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ 6976187610
  ΤΑΜΙΑΣ:
  ΤΣΙΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6936898320
  ΜΕΛΟΣ:
  ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6950553844
  ΜΕΛΟΣ:
  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 6938286133

 • ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Δεν βρέθηκαν events για το άμεσο μέλλον

 • ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

  6977475737-6936898320
  Κάθε Δευτέρα 18:00-21:00
 • Κάντε » like » στην σελίδα μας στο Facebook

 • Καταχωρήστε την διεύθυνση email σας για να ακολουθήσετε την σελίδα και να λαμβάνετε νέες ειδοποιήσεις στο email σας.

  Μαζί με 70 ακόμα followers

 • Εγγραφή

 • Εισοδος

 • Στατιστικά

  • 35,978 hits
 • The Big Day9 Μαρτίου 2014
  The big day is here.

Ένα ασθενοφόρο για τα δάση

Posted by eodargolidas στο Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χάτσιος

«Το παλιό ασθενοφόρο του αυστριακού στρατού που μετασκευάσαμε σε πυροσβεστικό όχημα είναι παντός εδάφους. Διαθέτει κίνηση και στους έξι τροχούς και έτσι μπορεί να κινηθεί παντού, ακόμη και στα πιο δύσβατα σημεία. Από τέτοια σημεία άλλωστε ξεκινούν πολλές πυρκαγιές».

O κ. Ζήσης Κουλαξίδης είναι οικοδόμος και εμπειροτέχνης μηχανικός αυτοκινήτων. Παράλληλα, είναι εθελοντής δασοπυροσβέστης, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Θεσσαλονίκη. Μαζί με άλλους εθελοντές μπορούν πλέον να επέμβουν σε δασικές πυρκαγιές που ξεσπούν κάθε καλοκαίρι σε δύσβατες περιοχές και επεκτείνονται κατακαίγοντας μεγάλες εκτάσεις. Με φαντασία και μεράκι μετέτρεψαν ένα παλιό ασθενοφόρο του αυστριακού στρατού σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο σκαρφαλώνει εκεί όπου δεν μπορούν ούτε καν να πλησιάσουν τα πανάκριβα οχήματα και οι υδροφόρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το εξάτροχο θηρίο των Άλπεων κινείται σε στενά μονοπάτια, περνάει μέσα από πυκνά δάση και βουνοκορφές και οι εθελοντές που το χειρίζονται μπορούν να σβήσουν σχεδόν όλες τις φωτιές αμέσως μετά την εκδήλωσή τους, κάτι που θεωρείται καθοριστικό για την έκβαση μιας πυρκαγιάς.

Το πρώτο στην Ελλάδα ορεινό ευέλικτο όχημα κατάσβεσης πυρκαγιών, το οποίο διαθέτει κίνηση και στους έξι τροχούς, εμπνεύστηκε και ανακατασκεύασε ο 31χρονος Ζήσης Κουλαξίδης. Όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κουλαξίδης, την πρώτη φορά που το εξάτροχο «χάμερ» έλαβε μέρος σε κατάσβεση πυρκαγιάς προκάλεσε τον θαυμασμό των αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. «Εντυπωσιάστηκαν, αλλά δεν έκαναν το παραμικρό σχόλιο. Είμαι όμως βέβαιος ότι αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο το αρμόδιο υπουργείο δεν αγοράζει μερικά καινούργια οχήματα 6Χ6 παντός εδάφους για να τα χρησιμοποιεί στις δύσβατες δασικές περιοχές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα δυσκίνητα φορτηγά της Πυροσβεστικής και τα ημιφορτηγά 4Χ4 στοιχίζουν πολλαπλάσια, διαθέτουν άρτιο εξοπλισμό και μπορούν να μεταφέρουν περισσότερο νερό, αλλά στις απόκρημνες περιοχές δεν μπορούν να φθάσουν. Είναι όμως γνωστό ότι οι περισσότερες πυρκαγιές ξεκινούν από δύσβατα σημεία» λέει.

«Προσπαθώ να προσφέρω»
Ο 21χρονος Νίκος Θεοδουλίδης, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, σπουδαστής στα ΤΕΙ Σίνδου στο Τμήμα Οχημάτων, χειρίζεται σχεδόν όπως ένας επαγγελματίας πυροσβέστης τις μάνικες του οχήματος και είναι διατεθειμένος να πάει ακόμα και στο πιο απόμακρο σημείο της χώρας για να αντιμετωπίσει κάποια φωτιά. «Ήθελα πάντα να γίνω εθελοντής. Είναι κάτι μοναδικό, που μου δίνει επιπλέον κίνητρα. Ενημερώνομαι από τους παλιούς, προσπαθώ να προσφέρω όχι μόνο στη δασοπυρόσβεση αλλά και σε θέματα διάσωσης» αναφέρει.

Μαζί τους και η Δανάη Φωτεινή Μαυρουδή, 23 ετών, απόφοιτη του Τμήματος Φυσικοθεραπείας των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, από τα νέα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της στον εθελοντισμό.

Βάση ετοιμότητας
Το πυροσβεστικό όχημα βρίσκεται στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και οι νεαροί εθελοντές ζήτησαν από τον δήμο να τους διαθέσει ένα χώρο, «για να δημιουργήσουμε μια βάση ετοιμότητας με στόχο να κινητοποιήσουμε στον εθελοντισμό και τη δασοπυρόσβεση και άλλα άτομα».

Καθήκον τους είναι να βοηθούν τους πυροσβέστες και να λειτουργούν υποστηρικτικά, υπό τις εντολές των αξιωματικών και των ανδρών της Πυροσβεστικής. Επισκέπτονται τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης όπου συζητούν και ενημερώνονται από τους αξιωματικούς ώστε να μπορέσουν να δράσουν βάσει οργανωμένου σχεδίου όταν χρειαστεί.

Από τον στρατό της Αυστρίας

ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ όχημα, μάρκας Ρichgauer, μοντέλο του 1982, είναι συμπαραγωγή των αυτοκινητοβιομηχανιών Ρuch και Steyr και χρησιμοποιήθηκε ως ασθενοφόρο από τον αυστριακό στρατό. Πριν από 4 χρόνια δόθηκε στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης από το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών- Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ). Ο Ζήσης Κουλαξίζης και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας αντιλήφθηκαν αμέσως το συγκριτικό του πλεονέκτημα, τοποθέτησαν μέσα στην κλούβα τη δεξαμενή νερού, τις αντλίες και τις μάνικες, έκαναν μέχρι και επισκευή της μηχανής και το έριξαν στη μάχη κατά των πυρκαγιών.

Πηγή: Τα Νέα online

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: