ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 • Η Ε.Ο.Δ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ

 • ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
  ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ
  ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ,
  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ 2013
  Τρόποι Επικοινωνίας :
  Τηλ. 6977475737, 6976639436 και 6936898320
  https://eodargolidas.wordpress.com/
  Email: eodargolidas@yahoo.gr

 • ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πώς το Παράρτημα Αργολίδας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, έχει ως έδρα το Πρώην Δημοτικό Σχολείο στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Λαλούκα στο Δήμο Άργους-Μυκηνων. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται το κέντρο επιχειρήσεων του Παραρτήματος καθώς και ο χώρος οπού γίνεται η εκπαίδευση των μελών καθώς επίσης οι συγκεντρώσεις των μελών & φίλων της Ομάδας μας. Τα γραφεία της Ομάδας μας είναι ανοικτά κάθε Δευτέρα-τέταρτη από 18:00 -21:00 Με εκτίμηση, ΤΟ Δ.Σ.
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  ΣΥΝΘΕΣΗ:
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
  ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6977475737
  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  6976639436
  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ:
  ΚΟΥΣΟΥΛΑ ΡΑΦΑΕΛΑ 6989516383
  ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ: ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ 6976187610
  ΤΑΜΙΑΣ:
  ΤΣΙΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6936898320
  ΜΕΛΟΣ:
  ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6950553844
  ΜΕΛΟΣ:
  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 6938286133

 • ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Δεν βρέθηκαν events για το άμεσο μέλλον

 • ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

  6977475737-6936898320
  Κάθε Δευτέρα 18:00-21:00
 • Κάντε » like » στην σελίδα μας στο Facebook

 • Καταχωρήστε την διεύθυνση email σας για να ακολουθήσετε την σελίδα και να λαμβάνετε νέες ειδοποιήσεις στο email σας.

  Μαζί με 70 ακόμα followers

 • Εγγραφή

 • Εισοδος

 • Στατιστικά

  • 35,978 hits
 • The Big Day9 Μαρτίου 2014
  The big day is here.

Περί Εθελοντή Πυροσβέστη

Posted by eodargolidas στο Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Περί Εθελοντή Πυροσβέστη

Πλησιάζοντας στην αντιπυρική περίοδο, παρουσιάζεται για άλλη μία φορά το φαινόμενο να προβαίνουν σε δημόσιες παρουσίες, εμφανίσεις και συσκέψεις εθελοντικές οργανώσεις, ενώσεις, σωματεία ακόμα και µεµονωµένα άτομα κάνοντας χρήση του όρου «Εθελοντής Πυροσβέστης». Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για την ορθή πληροφόρηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του κοινού θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

1. Ο όρος «Εθελοντής Πυροσβέστης» προσδιορίζεται στις διατάξεις του Ν.1951/1991 και οριοθετείται στο πλαίσιο της τιμητικής και άμισθης προσφοράς των πολιτών αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο επιχείρησης του Πυροσβεστικού Σώματος.

2. Οι Εθελοντές Πυροσβέστες… Έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση από τους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώµατος, συμμετέχουν σε ασκήσεις προετοιμασίας και ετοιμότητας που διοργανώνει το Πυροσβεστικό Σώμα και είναι υποχρεωτικά κάτοχοι Ειδικής Υπηρεσιακής Ταυτότητας που χορηγείται μόνο από το Πυροσβεστικό Σώµα, στο οποίο τηρείται ειδικό μητρώο εθελοντών πυροσβεστών. Συμμετέχουν μέσα από τις υπηρεσίες που ορίζονται, στον Πυροσβεστικό Σταθµό όπου υπηρετούν, σε όλα τα συμβάντα, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, μαζί με τους επαγγελματίες Πυροσβέστες, σε αστικές και δασικές πυρκαγιές, σε διασώσεις, τροχαία, πλημμύρες, σεισµούς και γενικά στην αποστολή και το έργο του Π.Σ. Αποτελούν τμήμα της οργανικής – µάχιµης δύναµης του Πυροσβεστικού Σώµατος και αποδεικνύουν αθόρυβα και καθημερινά µε το έργο τους, τον σκοπό της αποστολής τους σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια. Φέρουν την ίδια στολή μαχίμου υπηρεσίας με το μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με σχετικά Π.Δ. και αποφάσεις Αρχηγείου Π.Σ. Διακρίνονται από το ειδικό σήμα ιδιότητας «ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ» που φέρουν στην στολή τους, το οποίο καθορίστηκε με σχετικό Π.Δ. (Κανονισμός Στολών Π.Σ.) και φέρεται αποκλειστικά και μόνο από αυτούς.

3. Εθελοντικά Πυροσβεστικά Κλιμάκια: Ιδρύονται ύστερα από αίτησή των Ο.Τ.Α προς το Αρχηγείο Π.Σ. και απόφαση Αρχηγού Π.Σ. που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σύμφωνα με το Ν.1951/91 και Π.Δ. 32/92, Στελεχώνονται αποκλειστικά από Εθελοντές Πυροσβέστες, Υπάγονται επιχειρησιακά αποκλειστικά στο Πυροσβεστικό Σώμα.

4. Μετά από τα παραπάνω, οφείλουμε να τονίσουμε ότι: Οι Εθελοντές Πυροσβέστες ουδεµία σχέση έχουν με άτοµα ή Εθελοντικές Οργανώσεις που κάνουν χρήση του όρου «Εθελοντής Πυροσβέστης» για λόγους ιδιοτελείς και αυτοπροβολής της εθελοντικής τους προσφοράς. Εθελοντικές Οργανώσεις/Ομάδες δεν δύνανται να ιδρύουν «Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ή Σταθμό» ή να χρησιμοποιούν τον όρο ως επιγραφή στις εγκαταστάσεις τους και στα οχήματά τους. H χρήση του σήματος ιδιότητας «Εθελοντής Πυροσβέστης» σε οποιαδήποτε άλλη στολή πλην του Π.Σ. καθίσταται μη νόμιμη. Οι ανωτέρω ενέργειες έχουν ως άμεση συνέπεια την πρόσκληση σύγχυσης και την παραπλάνηση του κοινού.

5. Επειδή, όμως, η κατάσταση αυτή κάθε χρόνο επιδεινώνεται, σας γνωστοποιούμε ότι, η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος εφεξής, για την προάσπιση και διαφύλαξη του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη αλλά και των δικαιωμάτων των μελών της, θα προβεί σε κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο σε βάρος οιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου ή ένωσης προσώπων που ισχυρίζονται ότι είναι Εθελοντές Πυροσβέστες ή εθελοντικές οργανώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος ή χρησιμοποιούν τον όρο «Εθελοντής Πυροσβέστης», χωρίς να έχουν ουδεμία σχέση ή την ιδιότητα αυτή. Χωρίς να υπάρχει από μέρους μας ουδεμία διάθεση να μειώσουμε ή να υποτιμήσουμε την προσφορά των εθελοντικών οργανώσεων, οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι όταν στόχος της εθελοντικής προσφοράς δεν είναι αυτή καθαυτή η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αλλά η μέσω αυτής προβολή και η εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, τότε αυτή αλλοιώνεται και παύει να είναι αληθινή. Η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Ε.Π.Σ) υποστηρίζει κάθε εθελοντική προσπάθεια που αναπτύσσεται υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι είναι απόλυτα συγκεκριμένο, ορισμένο και σαφές το πλαίσιο δράσης τους, οι ρόλοι τους, οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες υπό τις οποίες αυτές δρουν εθελοντικά για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Σεραφείμ Τσιουγκρής

Ο Γεν. Γραμματέας Δημήτριος Ζέρβας

Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος Σωζοπόλεως 28,Αθήνα ΤΚ 10446 Τηλ:210-8044999, Fax 210-8044799

Σχετικοί Σύνδεσμοι: Π.Ε.Ε.Π.Σ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: