ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  • Η Ε.Ο.Δ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ

  • ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
    ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
    ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
    ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ
    ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ,
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ 2013
    Τρόποι Επικοινωνίας :
    Τηλ. 6977475737, 6976639436 και 6936898320
    https://eodargolidas.wordpress.com/
    Email: eodargolidas@yahoo.gr

  • ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πώς το Παράρτημα Αργολίδας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, έχει ως έδρα το Πρώην Δημοτικό Σχολείο στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Λαλούκα στο Δήμο Άργους-Μυκηνων. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται το κέντρο επιχειρήσεων του Παραρτήματος καθώς και ο χώρος οπού γίνεται η εκπαίδευση των μελών καθώς επίσης οι συγκεντρώσεις των μελών & φίλων της Ομάδας μας. Τα γραφεία της Ομάδας μας είναι ανοικτά κάθε Δευτέρα-τέταρτη από 18:00 -21:00 Με εκτίμηση, ΤΟ Δ.Σ.
  • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

    ΣΥΝΘΕΣΗ:
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
    ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6977475737
    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
    6976639436
    ΓΕΝ. ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ:
    ΚΟΥΣΟΥΛΑ ΡΑΦΑΕΛΑ 6989516383
    ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ: ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ 6976187610
    ΤΑΜΙΑΣ:
    ΤΣΙΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6936898320
    ΜΕΛΟΣ:
    ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6950553844
    ΜΕΛΟΣ:
    ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 6938286133

  • ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

    • ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ 1ΗΣ 2ΑΣ ΛΥΚΕΙΟΥ Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στις 08:15 – 10:15 ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α.Ε., Δαλαμανάρα 212 00, Ελλάδα Join with Google Meet: https://meet.google.com/xhh-tzuy-nza Learn more about Meet at: https://support.google.com/a/users/answer/9282720
    • ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στις 13:15 – 14:45 6ο Δημοτικό Σχολείο Άργους, Ηρακλέους 164, Άργος 212 00, Ελλάδα ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Join with Google Meet: https://meet.google.com/bof-oadx-ayv Learn more about Meet at: https://support.google.com/a/users/answer/9282720
  • ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

    6977475737-6936898320
    Κάθε Δευτέρα 18:00-21:00
  • Κάντε » like » στην σελίδα μας στο Facebook

  • Καταχωρήστε την διεύθυνση email σας για να ακολουθήσετε την σελίδα και να λαμβάνετε νέες ειδοποιήσεις στο email σας.

    Προστεθείτε στους 69 εγγεγραμμένους.
  • Εγγραφή

  • Εισοδος

  • Στατιστικά

    • 37.943 hits
  • The Big DayΚυριακή 9 Μαρτίου 2014
    The big day is here.

Πολιτική Προστασία: Σχεδιασμός και δράσεις Π.Π για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών

Posted by eodargolidas στο Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Ενημέρωση16/3/2009 Η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας προσδιορίζεται από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου. Την περίοδο αυτή ο πυροσβεστικός μηχανισμός της χώρας οργανώνεται έτσι ώστε να υπάρχει άμεσος έλεγχος των δασικών πυρκαγιών που ενδέχεται να εκδηλωθούν.

Η αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά το 2009 θα βασιστεί σε ένα Συνολικό Εθνικό Σχεδιασμό που θα γίνει με τη συμμετοχή και συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων σε Κεντρικό Επίπεδο και σε ένα Περιφερειακό Σχεδιασμό που θα γίνει με ευθύνη των 13 Γενικών Γραμματέων Περιφέρειας.

Με δεδομένο ότι η πρόκληση δασικών πυρκαγιών από φυσικά αίτια (πτώση κεραυνών) είναι σχετικά μικρή, η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους επιβάλλει τη λήψη μέτρων με τα οποία επιδιώκεται η μείωση των αιτίων που οφείλονται σε μεγάλο ποσοστό σε ανθρώπινες δραστηριότητες και τα οποία μέτρα θα καταστήσουν το έργο της καταστολής περισσότερο αποτελεσματικό.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για τον συντονισμό των φορέων στη πρόληψη, ετοιμότητα και αντιμετώπιση καταστροφών, εξέδωσε εγκύκλιο με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών».

Στην ανωτέρω εγκύκλιο δίνονται κατευθυντήριες οδηγίες για τα έργα, τις δράσεις και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, που προσδιορίζονται θεματικά στις παρακάτω ενότητες.

1.  Προγράμματα εκτέλεσης έργων και εργασιών αντιπυρικής προστασίας σε δάση και δασικές εκτάσεις (βελτίωση – συντήρηση δασικού οδικού δικτύου, εγκατάσταση δεξαμενών νερού και πυροφυλακίων, φυτοτεχνικές εργασίες, κλπ) προς διευκόλυνση του έργου της καταστολής.

2. Προγράμματα μείωσης του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς και προστασίας από επερχομένη πυρκαγιά με απομάκρυνση μέρους ή του συνόλου της βλάστησης γύρω από υποδομές και περιοχές ιδιαίτερης αξίας (αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πάρκα, κλπ), καθώς και στη ζώνη μίξης δασών-πόλεων.

3. Μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο από τη λειτουργία χώρων εναπόθεσης αστικών απορριμμάτων που ανήκουν στους ΟΤΑ Α΄.

4. Μέτρα πρόληψης για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς από την εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

5. Ενημέρωση του κοινού για τη λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.

6.Έκδοση ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς ως μέτρο που συμβάλει στην προληπτική οργάνωση και τον κρατικό συντονισμό για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με την άμεση λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας, σε περιοχές στις οποίες προβλέπεται υψηλός κίνδυνος.

7. Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός.

8.Συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας σε δράσεις επιτήρησης δασών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου για την έγκαιρη επισήμανση πυρκαγιών.

9.Σύγκληση Συντονιστικών Νομαρχιακών Οργάνων (ΣΝΟ) και Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων (ΣΤΟ) με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Οι δράσεις αυτές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου του έτους 2009.

Επίσης, στην ανωτέρω εγκύκλιο δίνονται κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την εμπλοκή των φορέων στην αντιμετώπιση  έκτακτων αναγκών που ενδέχεται να προκύψουν λόγω δασικών πυρκαγιών, όπως η οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών που τεκμηριωμένα εκτιμάται ότι απειλείται από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή, κλπ.

Τέλος, σημειώνεται ότι φέτος είναι η πρώτη φορά που καθορίστηκε με αντικειμενικό τρόπο η κατανομή των πιστώσεων στους ΟΤΑ της χώρας με βάση κριτήρια/παραμέτρους που έχουν σημαντική βαρύτητα στην εκτίμηση κινδύνου πυρκαγιών και είναι δυνατή η ποσοτική μέτρησή τους.

Ο Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Μαργαρίτης Μουζάς

Σχολιάστε