ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 • Η Ε.Ο.Δ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ

 • ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
  ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ
  ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ,
  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ 2013
  Τρόποι Επικοινωνίας :
  Τηλ. 6977475737, 6976639436 και 6936898320
  https://eodargolidas.wordpress.com/
  Email: eodargolidas@yahoo.gr

 • ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πώς το Παράρτημα Αργολίδας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, έχει ως έδρα το Πρώην Δημοτικό Σχολείο στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Λαλούκα στο Δήμο Άργους-Μυκηνων. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται το κέντρο επιχειρήσεων του Παραρτήματος καθώς και ο χώρος οπού γίνεται η εκπαίδευση των μελών καθώς επίσης οι συγκεντρώσεις των μελών & φίλων της Ομάδας μας. Τα γραφεία της Ομάδας μας είναι ανοικτά κάθε Δευτέρα-τέταρτη από 18:00 -21:00 Με εκτίμηση, ΤΟ Δ.Σ.
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  ΣΥΝΘΕΣΗ:
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
  ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6977475737
  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  6976639436
  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ:
  ΚΟΥΣΟΥΛΑ ΡΑΦΑΕΛΑ 6989516383
  ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ: ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ 6976187610
  ΤΑΜΙΑΣ:
  ΤΣΙΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6936898320
  ΜΕΛΟΣ:
  ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6950553844
  ΜΕΛΟΣ:
  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 6938286133

 • ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Δεν βρέθηκαν events για το άμεσο μέλλον

 • ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

  6977475737-6936898320
  Κάθε Δευτέρα 18:00-21:00
 • Κάντε » like » στην σελίδα μας στο Facebook

 • Καταχωρήστε την διεύθυνση email σας για να ακολουθήσετε την σελίδα και να λαμβάνετε νέες ειδοποιήσεις στο email σας.

  Μαζί με 70 ακόμα followers

 • Εγγραφή

 • Εισοδος

 • Στατιστικά

  • 35,987 hits
 • The Big Day9 Μαρτίου 2014
  The big day is here.

Εκδήλωση για την Ημέρα Πολιτικής Προστασίας

Posted by eodargolidas στο Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα 9 Μαρτίου στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, εκδήλωση της ΓΓΠΠ για την Ημέρα Πολιτικής Προστασίας. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους Εθελοντές και για το λόγο αυτό με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας βραβεύθηκαν για την προσφορά και δράση τους η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης , το Σώμα Σαμαρειτών Ελλάδος και η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής. dsc00599

dsc00594

Στην εκδήλωση προηγήθηκε η βράβευση του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ι. Σ. ΛΑΤΣΗ» και της «EUROBANK EFG» για την ουσιαστική συνδρομή και υποστήριξη που προσέφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν στη χώρα στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Ο ΓΓΠΠ κ. Μαργαρίτης Μουζάς στο χαιρετισμό που απεύθυνε μεταξύ των άλλων τόνισε: «Σε εθνικό επίπεδο, η πολιτική προστασία καθίσταται βασική προτεραιότητα στο σχεδιασμό και την εφαρμογή της. Επιπλέον, η έως τώρα συσσωρευθείσα εμπειρία στη διαχείριση των καταστροφών δημιουργεί νέα δεδομένα στην κατανόηση των αναγκών και στην προώθηση καινοτόμων λύσεων. Προς το σκοπό αυτό, το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της ΓΓΠΠ, προσδίδει, ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα συνεργασιών με εθνικούς αλλά και διεθνείς φορείς, με στόχο την οργάνωση ενός μηχανισμού πολιτικής προστασίας, ικανού να ανταποκριθεί σ’ όλο το φάσμα του κύκλου αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, ήτοι την πρόληψη, τη σχεδίαση, την ετοιμότητα, την αντιμετώπιση και κυρίως τη διαχείριση των συνεπειών των καταστροφών αυτών.

Η πρόοδος που έχει μέχρι σήμερα επιτευχθεί, όσον αφορά την εσωτερική οργάνωση και αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό αλλά και τοπικό επίπεδο, είναι σημαντική, απομένει όμως πολύς δρόμος μέχρι τον επιθυμητό στόχο και ο χρόνος που μας πιστώνεται δυστυχώς δεν μπορεί να υπολογισθεί. Για το λόγο αυτό απαιτείται μια επίσπευση των απαιτούμενων ενεργειών.

Όσο όμως καλά και αν οργανωθεί και εξοπλισθεί ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί σε κάθε είδους και μεγέθους καταστροφή, σε κάθε γωνιά της χώρας, κάθε έκτακτη στιγμή. Στις περισσότερες των περιπτώσεων απαιτείται η συνδρομή όλων των διαθέσιμων στην περιοχή πόρων και από τον ιδιωτικό χώρο, είτε είναι αυτός φορέας ή επιχείρηση είτε εθελοντικές οργανώσεις και απλοί εθελοντές. Εμείς, στο χώρο του κρατικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, γνωρίζουμε καλά την ανάγκη ενίσχυσης αυτής της αμοιβαίας σχέσης κράτους και πολιτών για την αντιμετώπιση των καταστροφών και αυτό που φροντίζουμε να κάνουμε, στο βαθμό που σήμερα μπορούμε, είναι να ενημερώνουμε και να εκπαιδεύουμε τον απλό πολίτη».

Όπω ς είναι γνωστό το «Ι. Σ. ΛΑΤΣΗ» και η «EUROBANK EFG» ολοκλήρωσαν το 2008 το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποστήριξης των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας. Μέσω του προγράμματος αυτού ενισχύθηκαν με επιχειρησιακό εξοπλισμό 131 Εθελοντικές Ομάδες της ΓΓΠΠ από 41 νομούς της χώρας ενώ 3.000 στολές εδόθησαν σε εθελοντές πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος. Στα πλαίσια του ιδίου προγράμματος και σε συνεργασία με το WWF ενισχύθηκαν 25 εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε περιοχές υψίστης περιβαλλοντικής αξίας.

Τα βραβεία στους τιμηθέντες απένειμαν ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Παυλόπουλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Νάκος και ο ΓΓΠΠ κ. Μουζάς. Στις βραβευθείσες ομάδες, εκτός της Τιμητικής Διάκρισης δόθηκε από ένας φορητός υπολογιστής καθώς και οικονομική ενίσχυση 20.000, 15.000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα στην ΕΟΔ, στο Σώμα Σαμαρειτών Ελλάδος και στην Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Α. Κοντοκώστας, ο Αρχηγός της Αγροφυλακής Αντιστράτηγος Δ. Νικολακόπουλος, ανώτατοι Αξιωματικοί εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας, φορέων του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας της Αττικής. Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Καλογερόπουλος παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα και το laptop από τον ΓΓΠΠ κ. Μουζά, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: