ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 • Η Ε.Ο.Δ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ

 • ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ
  ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ
  ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ,
  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ 2013
  Τρόποι Επικοινωνίας :
  Τηλ. 6977475737, 6976639436 και 6936898320
  https://eodargolidas.wordpress.com/
  Email: eodargolidas@yahoo.gr

 • ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πώς το Παράρτημα Αργολίδας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, έχει ως έδρα το Πρώην Δημοτικό Σχολείο στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Λαλούκα στο Δήμο Άργους-Μυκηνων. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται το κέντρο επιχειρήσεων του Παραρτήματος καθώς και ο χώρος οπού γίνεται η εκπαίδευση των μελών καθώς επίσης οι συγκεντρώσεις των μελών & φίλων της Ομάδας μας. Τα γραφεία της Ομάδας μας είναι ανοικτά κάθε Δευτέρα-τέταρτη από 18:00 -21:00 Με εκτίμηση, ΤΟ Δ.Σ.
 • ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

  ΣΥΝΘΕΣΗ:
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
  ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6977475737
  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  6976639436
  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ:
  ΚΟΥΣΟΥΛΑ ΡΑΦΑΕΛΑ 6989516383
  ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ: ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ 6976187610
  ΤΑΜΙΑΣ:
  ΤΣΙΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6936898320
  ΜΕΛΟΣ:
  ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6950553844
  ΜΕΛΟΣ:
  ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 6938286133

 • ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Δεν βρέθηκαν events για το άμεσο μέλλον

 • ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

  6977475737-6936898320
  Κάθε Δευτέρα 18:00-21:00
 • Κάντε » like » στην σελίδα μας στο Facebook

 • Καταχωρήστε την διεύθυνση email σας για να ακολουθήσετε την σελίδα και να λαμβάνετε νέες ειδοποιήσεις στο email σας.

  Μαζί με 70 ακόμα followers

 • Εγγραφή

 • Εισοδος

 • Στατιστικά

  • 36.372 hits
 • The Big Day9 Μαρτίου 2014
  The big day is here.

Η ΕΟΔ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΡΓΟ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός ίδρυσης της Ε.Ο.Δ. είναι η  ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ (S.A.R.)  ατόμων σε κίνδυνο, καθώς και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων.

Τι είναι η Ε.Ο.Δ.


Έχοντας ιδρυθεί το 1978,  η Ε.Ο.Δ είναι σήμερα η

Mεγαλύτερη Eλληνική Mη Kυβερνητική Οργάνωση Έρευνας και Διάσωσης

με δυναμική παρουσία και στο χώρο των ανθρωπιστικών αποστολών από το 1999.


Η Ε.Ο.Δ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου και είναι πιστοποιημένη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (Αρ. Μητρώου 6), το Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΔΑΣ *, Αρ.Μητρώου 14) και το Υπουργείο Υγείας (Αρ. Μητρώου 418.478), ενώ συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ECHO)** και τον ΟΗΕ.

Η Ε.Ο.Δ. με ανθρώπινο δυναμικό άνω των 2500 εθελοντών σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε περιπτώσεις έκτατης ανάγκης και μαζικών καταστροφών, οπουδήποτε λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Η Ε.Ο.Δ στελεχώνεται από εθελοντές διασώστες με άριστη επιστημονική και τεχνική κατάρτιση και δίνει μεγάλη βαρύτητα στην διαρκή εκπαίδευση των στελεχών της.


ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

-ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ : H Ε.Ο.Δ. διαθέτει ομάδες σε άμεση επιφυλακή τεχνολογικά εξοπλισμένες, με δίωρη ετοιμότητα. Ο επιχειρησιακός της ρόλος είναι να επεμβαίνει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ,σε περίπτωση σεισμών ,πλημμυρών και εκτεταμένων καταστροφών.

-ΟΡΕΙΝΗ ΔΙΑΣΩΣΗ : Το πλουσιότερο σε εμπειρία τμήμα της ΕΟΔ έχοντας συμμετάσχει σε πάνω από 200 επιχειρήσεις ΄Ερευνας και Διάσωσης ,έχει όλο τον απαιτούμενο ειδικό εξοπλισμό και την άρτια εκπαίδευση για να επέμβει σε ορειβατικά και αεροπορικά ατυχήματα σε ορεινές περιοχές ,πραγματοποιώντας ακόμα και τις πιο ακραίες επιχειρήσεις.

-ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ : Επαγγελματίες στον Χώρο της υγείας υποστηρίζουν τα τμήματα της Ε.Ο.Δ. παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες κατά την διάρκεια  των αποστολών. Παράλληλα εκπαιδεύουν νέους Εθελοντές στις Πρώτες Βοήθειες.

-ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ : H αξιοποίηση των εξειδικευμένων γνώσεων της Ε.Ο.Δ. οδήγησε στην εκμετάλευση της σύγχρονης τεχνολογίας και την εστίασή της στην δημιουργία εφαρμογών και συσκευών χρήσιμων στην Ερευνα και Διάσωση(SAR).Το τμήμα αυτό έχει να επιδείξει πλήθος προτοποριακών κατασκευών.

– -ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ : Το τμήμα αυτό συγκεντρώνει ,μεταφέρει και διανέμει  ανθρωπιστική βοήθεια σε πληγέντες πληθυσμούς από θεομηνίες η έκρυθμες καταστάσεις ,όπως επίσης διαχειρίζεται προγράμματα βοήθειας πρός τρίτες χώρες σε συνεργασία τόσο με το Ελληνικό κράτος όσο και με την Ευρωπαική Ενωση(ECHO).

Έχει στο ενεργητικό της αποστολές με διαχείριση καταυλισμών και κατανομή φαγητού και πόσιμου νερου και μάλιστα πολύήμερων άνω των 6 ημερών όπως στις καταστροφικές πυρκαιές του καλοκαιριού 2007 στον Δ Αλιφείρας και Ανδρίτσαινας και στον σεισμό του 2008 στην Κ Αχαιά ,στο Στάδιο, με στήσιμο καταυλισμού και καθημερινή σίτισης των σεισμοπλήκτων ,πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους και εντολή από την ΓΓΠΠ.

-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ : Ασχολείται αποκλειστικά τόσο με την οργάνωση σχολείων τεχνικής κατάρτισης των στελεχών της ανά ειδικότητα από επαγγελματίες εκπαιδευτές, όσο και την παρακολούθηση σεμιναρίων και ειδικών σχολείων του εξωτερικού.

-ΤΜΗΜΑ 4Χ4 : To οποίο στελεχώνεται με έμπειρα στελέχη ικανά να διαβάσουν κάθε δυσκολία οποιουδήποτε εδάφους καθώς και να οδηγήσουν όλα τα τμήματα στο κοντινότερο δυνατό σημείο προκειμένου να προσφέρουν την βοήθειά τους.

Το τμήμα αυτό είναι το σημαντικότερο και το σχετικά νεότερο με μεγάλη υποδομή τόσο από εκτός δρόμου οχήματα όσο και από τεχνολογικής άποψης (GPS,ηλεκτρονικοί Χάρτες) που μας κάνει να φτάνουμε πολύ γρήγορα στο συμβάν αλλά και να κάνουμε πρόληψη όπως πυρασφάλειες τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι το δυσκολότερο κομμάτι .

 

-ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ : Στελεχωμένο από έμειρους αυτοδύτες ,χειριστές ταχυπλόων σκαφών,ιστιοπλόους ,ναυαγωσώστες και προσωπικό υποστήριξης συμβάλει στην Ερευνα και Διάσωση (S.A.R) σε θάλασσα ,ποτάμια, λίμνες συνεργαζόμενο άριστα τόσο με τις Λιμενικές αρχές όσο και με την Πολεμική Αεροπορία.

ΠιστοποιημένεςΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ : Από τον οργανισμό MFA trade marks of  EMP International Ltd.Με πιστοποιημένους εκπαιδευτές για το Μedical First Aid.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Η ΕΟΔ έχει άψογη συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες :

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Ελληνική Αστυνομία

Πυροσβεστική Υπηρεσία

ΕΚΑΒ

Λιμεναρχείο

Γενικό Επιτελείο ΕθνικήςΆμυνας

Άλλες Εθελοντικές Διασωστικές Ομάδες Εσωτερικού Εξωτερικού

Διεθνείς Συνεργασίες

Νομαρχίες Δήμους σε όλη τη Χώρα

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

EMAK

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

H Ε.Ο.Δεντάχθηκεστις 14 Οκτωβρίου 2006, ωςπλήρεςμέλοςστηνΔιεθνήΕπιτροπήΟρεινήςΔιάσωσης ICAR
( International Commision for Alpine Rescue)
ή IKAR-CISA.

Η I.C.A.R είναι ο σημαντικότερος διεθνής οργανισμός του οποίου Αντικειμενική επιδίωξη είναι βελτίωση της τεχνογνωσίας στην Ορεινή Διάσωση (Επίγεια Ορεινή Διάσωση, Αεροδιάσωση, Αλπική Ιατρική, Διάσωση από χιονοστιβάδες).

Μέλη της είναι οι ENSA (FR), BERGWACHT (DE), CAI (IT), MRA (USA), HRA (NEPAL) και πολλοί άλλοι σημαντικοί, επαγγελματικοί ή εθελοντικοί οργανισμοί Ορεινής Διάσωσης. Επίσης, συνεργάζεται στενά με την Διεθνή Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης UIAA (Union International Des Associations D’Alpinism), με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Ερευνητικά κέντρα κ.α για την βελτίωση της ασφάλειας στο ορεινό πεδίο.

Η Ε.Ο.Δ ως οργανισμός ο οποίος καλύπτει την Ορεινή Διάσωση σε ολόκληρη την Ελληνική Ορεινή επικράτεια, έχει δικαίωμα μιας ψήφου στην Γενική Συνέλευση των μελών και δικαίωμα ψήφου στις επιτροπές που συμμετέχει.

Η ενεργή συμμετοχή της Ε.Ο.Δ στα πλαίσια της I.C.A.R, εξυπηρετεί την σταθερή επιδίωξή μας για συνεχή ανάπτυξη της τεχνογνωσίας μας, αλλά και της ασφάλειας στην Ορεινή Διάσωση.

 

 

www.icar-cisa.org

INSARAG.

Η ΕΟΔ είναι πλέον μέλος του διεθνή φορέα INSARAG των Ηνωμένων Εθνών.
Από τις 23 Ιουνίου 2005 η ΕΟΔ πιστοποιήθηκε στο μεγαλύτερο φορέα έρευνας και διάσωσης αστικών κινδύνων σε παγκόσμιο
επίπεδο. Η ένταξη αυτή επισφραγίζει τις προσπάθειες όλων των μελών της ΕΟΔ σε θέματα εκπαίδευσης και οργάνωσης.
Η εφαρμογή των διεθνών οδηγιών (INSARAG Guidelines) στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των αποστολών της αποτελεί δέσμευση
και εγγύηση για υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο.

Πρόφατα η ΕΟΔ απέστειλε δύο μέλη της σε διεθνή άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην Αρμενία υπό την αιγίδα
των Ηνωμένων Εθνών αποκομίζοντας πολύτιμη τεχνογνωσία και εμπειρία.

 

ΥΔΑΣ : Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικού
**ECHO : European Commission Humanitarian Office

 

 

Site Κεντρικής διοίκησης

www.hrt.org.gr

*.


v\:* {behavior:url(#default#VML);}
o\:* {behavior:url(#default#VML);}
w\:* {behavior:url(#default#VML);}
.shape {behavior:url(#default#VML);}
<!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:»»; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:»Times New Roman»; mso-fareast-font-family:»Times New Roman»;} p {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:»Times New Roman»; mso-fareast-font-family:»Times New Roman»;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –>
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:»Κανονικός πίνακας»;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:»»;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:»Times New Roman»;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Η ΕΟΔ αργολίδας

Tα μέλη

E-mail

Σήμερα, η E.O.Δ.  Αργολίδας αριθμεί περισσότερα από 50 ειδικευμένα μέλη. Άντρες και γυναίκες, από 18 χρονών και άνω, άρτια εκπαιδευμένοι, που προσφέρουν τη βοήθειά τους όποτε παραστεί ανάγκη στο κοινωνικό σύνολο και όποτε ζητηθεί από την Πολιτεία. Mέλος στην EOΔ μπορεί να γίνει καθένας εφόσον το επιθυμεί, με ή χωρίς εμπειρία στα αντικείμενα με τα οποία ασχολείται το σωματείο, αλλά με διάθεση για ανάπτυξη γνώσεων, ικανοτήτων και εμπειριών από τη μια πλευρά και δέσμευση για εθελοντική εργασία και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο από την άλλη. <!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Wingdings; panose-1:5 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:2; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 268435456 0 0 -2147483648 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:»»; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:»Times New Roman»; mso-fareast-font-family:»Times New Roman»;} p {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:»Times New Roman»; mso-fareast-font-family:»Times New Roman»;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} /* List Definitions */ @list l0 {mso-list-id:87430093; mso-list-template-ids:-1381075216;} @list l0:level1 {mso-level-number-format:bullet; mso-level-text:; mso-level-tab-stop:36.0pt; mso-level-number-position:left; text-indent:-18.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; font-family:Symbol;} @list l1 {mso-list-id:819537407; mso-list-template-ids:-1431503212;} @list l1:level1 {mso-level-number-format:bullet; mso-level-text:; mso-level-tab-stop:36.0pt; mso-level-number-position:left; text-indent:-18.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; font-family:Symbol;} @list l2 {mso-list-id:1789856586; mso-list-template-ids:-1420397670;} @list l2:level1 {mso-level-number-format:bullet; mso-level-text:; mso-level-tab-stop:36.0pt; mso-level-number-position:left; text-indent:-18.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; font-family:Symbol;} @list l3 {mso-list-id:2051345452; mso-list-template-ids:1341444716;} @list l3:level1 {mso-level-number-format:bullet; mso-level-text:; mso-level-tab-stop:36.0pt; mso-level-number-position:left; text-indent:-18.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; font-family:Symbol;} ol {margin-bottom:0cm;} ul {margin-bottom:0cm;} –>
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:»Κανονικός πίνακας»;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:»»;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:»Times New Roman»;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}
Σκοποί της Ε.Ο.Δ. Αργολίδας

 • Η παροχή βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η αντιμετώπιση κάθε είδους καταστροφών φυσικών, τεχνολογικών ή άλλων και η δραστηριοποίησή του στις φάσεις της πρόληψης, της άμεσης επέμβασης, της αποκατάστασης και της ανοικοδόμησης.

 

 • Η συμμετοχή στον πολιτικό σχεδιασμό και προστασία, όπως αυτή ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία και η συνεργασία με κρατικούς ή άλλους φορείς.

 

 • Η συμμετοχή σε ομοσπονδίες με παρεμφερείς σκοπούς, καθώς και η συνεργασία με άλλες οργανώσεις σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.

 

 • Η οργάνωση, ο συντονισμός και η πραγματοποίηση επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης οποιασδήποτε μορφής και παροχή βοηθείας, χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές, οικονομικές, κοινωνικές ή άλλου είδους διακρίσεις .

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: